Geen nieuwe ereplaats voor 22-jarige Bjorg Lambrecht in Luik-Bastenaken-Luik: "Mijn bobijntje is volledig af"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 13 reacties
Geen nieuwe ereplaats voor 22-jarige Bjorg Lambrecht in Luik-Bastenaken-Luik: "Mijn bobijntje is volledig af"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een nieuwe ereplaats zat er in Luik niet in voor Bjorg Lambrecht, maar het 22-jarige klimtalent van Lotto Soudal kleurde wel de koers met een aanval. De Oost-Vlaming bolde uiteindelijk als 27e over de meet. Compleet leeg.

Na ereplaatsen in de Brabantse Pijl (5e), de Amstel Gold Race (6e) en de Waalse Pijl (4e) was Luik een nieuwe grote test voor Lambrecht. Het toptalent werd 27e. "Mijn bobijntje is volledig af en door een opkomende verkoudheid wist ik dat het moeilijk zou worden om tot diep in de finale mee te strijden", vertelt hij.

Nochtans ging Lambrecht wel mee in de aanval met 9 andere renners. "Wanneer het peloton in verschillende stukken brak, was ik wel telkens mee in de eerste groep. Later heb ik volgens mij voor een goede situatie gezorgd door op de Col du Rosier mee te schuiven met die negen andere renners."

"Toen we werden ingelopen, hoopte ik om nog iets langer te kunnen standhouden om eventueel in een eerste groepje terecht te komen, maar op dat moment ging het zodanig snel dat er geen goed resultaat meer in zat", besluit Lambrecht. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties