Dan maar met ander jong talent: opvolger van Team Sky heeft vervanger klaar voor Egan Bernal

Dan maar met ander jong talent: opvolger van Team Sky heeft vervanger klaar voor Egan Bernal
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De valpartij en sleutelbeenbreuk van Egan Bernal was een donderslag bij heldere hemel voor Team Ineos, de opvolger van Team Sky. Thomas of Froome inzetten past niet in het plan van het team. Het blijft in de Giro dus de kaart van de jeugd trekken. Pavel Sivakov krijgt wellicht zijn kans.

Niet dat de ploeg het al met toeters en bellen heeft aangekondigd, maar de kans is groot dat Sivakov de rol van Bernal zal overnemen en de kopman zal zijn in de Ronde van Italië. Een enorme opportuniteit voor de pas 21-jarige Rus, die overigens ook een Frans paspoort heeft. Onlangs won Sivakov nog de Ronde van de Alpen.

Het potentieel om uit te groeien tot een sterke ronderenner is dus zeker en vast aanwezig. In diezelfde rittenkoers won Sivakov ook een etappe en het jongerenklassement. Hij kwam eveneens als beste jongere uit de Herald Sun Tour. Na twee jaar bij de opleidingsploeg van BMC werd hij vastgelegd door Sky. Vorig jaar startte hij al eens aan een grote ronde, maar hij reed de Vuelta niet uit.

GOEDE GENEN

Sivakov heeft alvast de juiste genen meegekregen van zijn ouders om het in de wielrennerij te maken. Zijn vader Alexei was prof van 1996 tot 2005. Aleksandra Koliaseva, de moeder van Pavel, werd met Rusland tweemaal wereldkampioene ploegentijdrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties