Patrick Lefevere over fragiele Marcel Kittel: "Nog steeds de snelste van het peloton" & "Te vroeg om over een terugkeer na te denken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 18 reacties
Patrick Lefevere over fragiele Marcel Kittel: "Nog steeds de snelste van het peloton" & "Te vroeg om over een terugkeer na te denken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Katusha-Alpecin maakte donderdag bekend dat het contract van Marcel Kittel beëindigd werd. De Duitse sprinter kampt met te veel mentale en fysieke problemen. Nochtans blijft zijn ex-teammanager Patrick Lefevere in de blonde Duitser geloven.

Tijdens zijn periode bij Quick.Step Floors was Kittel nog de veelvraat van het peloton, maar sinds zijn overstap naar Katusha-Alpecin van 1,5 jaar geleden zijn resultaten ver zoek. Kittel heeft daarom besloten om wat tijd voor zichzelf te nemen en te bekijken wat hij in de toekomst wil. Maar de bijna 31-jarige Duitser hint dus wel op eeen terugkeer in het peloton. 

"Ik kan niet geloven dat het gedaan is", aldus Patrick Lefevere bij Cyclingnews. "Hij is niet geblesseerd en hij heeft geen domme dingen gedaan. Hij is nog steeds de snelste renner van het peloton. Hij heeft een goede leat-out nodig, maar puur op basis van zijn kwaliteiten is hij volgens mij de snelste renner die er is. Op zijn leeftijd kan en mag het nog niet gedaan zijn."

26 overwinningen bij Quick.Step

Lefevere plukte Kittel eind 2015 weg bij Giant-Alpecin. Bij Quick.Step zorgde hij voor liefst 26 successen op twee seizoenen, waaronder 6 ritten in de Tour. "Misschien was ik wel de gelukkige man. Bij zijn voormalige werkgever presteerde hij niet, bij mij wél en nu opnieuw niet meer", vervolgt de teammanager.

Bovendien geeft Lefevere toe dat Kittel fragiel is. "Toen we hem contracteerden, wisten we dat hij erg fragiel was. We stuurden hem dus naar de Ronde van Dubai waar er geen druk was. 'Maak je geen zorgen en probeer te sprinten en we zien wel hoe het gaat', vertelden we hem. Hij won de eerste rit, de tweede en daarna het algemene klassement. Zijn vertrouwen was helemaal terug."

De hamvraag is nu waar Kittel aan de slag gaat wanneer hij opnieuw zal koersen. Is Deceuninck-Quick.Step een optie? "Ik heb het nieuws pas gehoord", aldus Lefevere nog. "Het is nog veel te vroeg om over een terugkeer te denken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties