Duitse collega-sprinter over Kittel: "Zijn leven is niet over als hij niet terugkeert, hij moet doen wat hij graag doet"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Duitse collega-sprinter over Kittel: "Zijn leven is niet over als hij niet terugkeert, hij moet doen wat hij graag doet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Marcel Kittel is graag gezien in het peloton. Mark Cavendish had al enkele mooie woorden in petto voor de ex-sprinter van Katusha-Alpecin, maar ook zijn landgenoot John Degenkolb (Trek-Segafredo) neemt het op voor Kittel.

Kittel gaat door een moeilijke periode en verscheurde vorige week na onderling overleg zijn contract bij Katusha-Alpecin. "Ik sta in contact met hem en ik probeer hem te helpen waar nodig", vertelt Degenkolb bij Procyling Magazine. "Het is belangrijk om er voor elkaar te zijn. We hebben al zoveel mooie en slechte momenten in ons leven gehad. Het is niet zo dat als hij niet meer terugkeert, zijn leven over is."

"Na 2018 heb ik geleerd in wat voor wereld we zitten", vervolgt de ex-winnaar van Parijs-Roubaix. "Ik kende toen een moeilijk jaar. Dat hoef ik niet te verstoppen. Je krijgt al snel het gevoel dat je er alleen voor staat en dan is het moeilijk om redenen te vinden waarom je dit eigenlijk allemaal doet."

Terugkeer

Het feit dat hij dit seizoen al terugkeert op het hoogste niveau, is volgens de sprinter van Trek-Segafredo van onderliggend belang. "De vraag is nu niet of hij wel of niet terugkeert. Het belangrijkste is dat hij terugkeert naar dat wat hij graag doet. Het maakt niet uit wat dat is", besluit Degenkolb. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties