Van der Sande ziet Ewan ferme impact uitoefenen als hij één ding voor mekaar krijgt: "Vertrouwen was er vanaf dag één"

Van der Sande ziet Ewan ferme impact uitoefenen als hij één ding voor mekaar krijgt: "Vertrouwen was er vanaf dag één"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De sfeer zit er goed in bij Lotto-Soudal. Anders zou Tosh Van der Sande geen lijntje langs de zijkant van zijn kapsel laten zetten. Er volgt nog een tweede nu Ewan ook zijn tweede ritzege beet heeft. Van der Sande deed alvast de aanpak van de ploeg nog eens fijntjes uit de doeken.

De sprinttrein van Lotto-Soudal begint alvast meer en meer op punt te staan. "Gisteren deden we ook al een perfecte lead-out", meldde Van der Sande aan Eurosport. "Het bewijst dat we in goede doen zijn. We pakten het rustig aan. We gingen zeker niet op kop rijden zoals we op andere dagen deden, ook met die tegenwind."

WINST IS BELANGRIJKSTE

Wel zonde voor een renner als hem: als je veel voorbereidend werk moet doen, kun je zelf niet altijd waarnemen hoe het afloopt. "Ik weet niet hoe hij er is uitgekomen", zei Van der Sande over de sprint van Ewan. "Ik heb het zelf niet gezien, maar hij wint, dat is het belangrijkste."

Het is wel niet zo dat Ewan de hele dag op zijn ploegmaats inpraat dat het dik in orde zit. "Dat kun je toch altijd pas weten als de anderen de sprint inzetten. Het kan zijn dat je je de hele dag goed voelt en er aan de meet toch één iemand sneller is. Maar het vertrouwen was er vanaf dag één."

VOLLE BAK KOERS

Terwijl de Australiër de Giro verlaat, gaat Van der Sande nog lekker door. "Alles op de Tour nu voor hem. Als hij daar nog een ritzege kan boeken, is zijn seizoen al geslaagd." Hij ziet het de sprinter wel flikken. In Italië dient er zich nu een heel andere fase aan. "De Giro gaat vanaf nu echt beginnen met ontsnappingen en volle bak koers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties