Valverde hakt knoop door over al dan niet deelname aan Ronde van Frankrijk

Valverde hakt knoop door over al dan niet deelname aan Ronde van Frankrijk
Foto: © photonews

Alejandro Valverde wilde vooral volledig herstellen van het oedeem in zijn heiligbeen en tekende daarom voorbehoud aan bij zijn deelname aan de Ronde van Frankrijk. Ondertussen lijkt het toch beter te gaan, want de wereldkampioen bevestigt dat hij van start gaat in de Tour.

Valverde schept duidelijkheid in de Spaanse krant Marca. Niet alleen neemt hij alle twijfels weg omtrent zijn deelname, ook schetst hij zijn doelstellingen. "De Ronde van Frankrijk is een heel belangrijke wedstrijd voor onze ploeg. Mijn taak zal zijn om Nairo Quintana of Mikel Landa aan de zege te helpen en zo de dominantie van Team Ineos te doorbreken."

ZICHZELF OPOFFERENDE WERELDKAMPIOEN

De drager van de regenboogtrui als meesterknecht: het is eens een ander zicht. "Het is moeilijk om je op te offeren als je dertig bent en je voelt dat je zelf nog kunt winnen, maar ik ben er ondertussen negenendertig. Het enige wat ik wil, is dat de ploeg wint."

Op zijn oude dag begint Valverde wel te voelen dat het niet simpel is om in elke koers met evenveel motivatie aan de start te komen. Zeker omdat hij nu zijn felbegeerde trui binnen heeft. "Ik wilde altijd al wereldkampioen worden. Ik merk dat ik nu rustiger ben en misschien ook iets minder gretig. Het kost allemaal wat meer moeite."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties