Van Aert komt nog eens terug op WK-kwestie: "Of Mathieu kans maakt om wereldkampioen te worden? Stomme vraag"

Van Aert komt nog eens terug op WK-kwestie: "Of Mathieu kans maakt om wereldkampioen te worden? Stomme vraag"
Foto: © photonews

Met zijn eerste deelname aan de Dauphiné heeft Wout van Aert het tweede deel van zijn seizoen ingezet. Het is wel vooral nog altijd zijn niet-deelname aan het WK die veel stof doet opwaaien. Mathieu van der Poel gaat er immers wel bij zijn. Van Aert verklaarde zijn eigen keuze nogmaals.

De renner van Jumbo-Visma werd ernaar gevraagd bij Sporza. "Ik had graag aan de start gestaan, maar je moet keuzes maken en ik wil graag nog een volwaardig crossprogramma rijden. Volgens mezelf en de mensen rondom mij viel dat niet echt te rijmen. Ik heb erover nagedacht, maar ik kan gewoon niet alles doen."

Ondertussen heeft Mathieu van der Poel besloten om wel zijn kans te gaan op het WK in Yorkshire. "Hij rijdt een heel druk programma deze zomer. Hij heeft al bewezen dat hij dat aankan. Ieder maakt zijn eigen keuze. Of hij kans maakt om wereldkampioen te worden? Stomme vraag, denk ik", kon er een lachje af bij Van Aert.

ZONDER DRUK 

En de Dauphiné, wat verwacht hij daarvan? "Ik ben benieuwd hoe lastig het gaat zijn en hoeveel beter ik er hopelijk van ga worden. Het is mooi om aan de start te komen zonder druk. De eerste dagen zal het afwachten zijn hoe er gekoerst wordt en in wat voor soort groepen er naar de finish gerenden wordt. Als ik mij goed voel, probeer ik mij ergens tussen te gooien. Niets moet eigenlijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties