Greg Van Avermaet blikt vooruit op de Ronde van Zwitserland: "Goed gevoel voor BK en Tour creëren"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Greg Van Avermaet blikt vooruit op de Ronde van Zwitserland: "Goed gevoel voor BK en Tour creëren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

CCC trekt zonder uitgesproken klassementsrenner naar de Ronde van Zwitserland. Greg Van Avermaet is er wél bij. Voor de Hammenaar is het zijn tweede WorldTour-rittenkoers van het seizoen.

"We hebben geen echte klimmer dus we verwachten niet veel van het algemene klassement", vertelt ploegleider Valerio Piva. "We gaan wel aanvallend koersen en ons doel is een ritzege. Voor de renners die op de lijst voor de Tour staan, is het een laatste kans om hun vormpeil te tonen. Als we een rit winnen, dan mogen we zeker van een geslaagde week spreken."

Greg Van Avermaet nam na Yorkshire een pauze en reed afgelopen weekend de Hammer Limburg. Ook hij komt opnieuw in actie. "De Ronde van Zwitserland is een zware koers maar ook de beste voorbereiding op de Tour", aldus onze landgenoot. "Zonder echte kopman moeten we onze eigen kansen zoeken, maar er zijn enkele ritten die mij wel liggen."

Goede benen in Limburg

"De Hammer Limburg was een goede test en ik was blij met mijn benen, zeker in de Hammer Climb. Een goed resultaat in Zwitserland kan me een goed gevoel geven voor het BK en de Tour, dus dat is mijn grote doel." Van Avermaet krijgt met Guillaume Van Keirsbulck nog één Belg mee, ook boezemvriend Michael Schär is erbij in eigen land. 

De selectie van CCC voor de Ronde van Zwitserland: Patrick Bevin, Simon Geschke, Szymon Sajnok, Michael Schär, Greg Van Avermaet, Guillaume Van Keirsbulck en Łukasz Wiśniowski 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties