Bjorg Lambrecht schat zijn witte trui naar waarde: "Een heel speciaal gevoel"

Bjorg Lambrecht schat zijn witte trui naar waarde: "Een heel speciaal gevoel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zijn voornaamste concurrenten werden op vele minuten gereden. Het leed dan ook geen enkele twijfel dat Bjorg Lambrecht de beste jongere zou worden in de Dauphiné en met de witte trui naar huis mocht. Een prijs die het talent van Lotto-Soudal echt wel koestert.

Velen voelden zich op de laatste dag van de Dauphiné niet meer opperbest, maar bij Lambrecht viel dat eigenlijk nog wel mee. "Ik voelde onmiddellijk dat het redelijk goed zat. Dan was het zaak om zo lang mogelijk aan te klampen om de trui veilig te stellen en daarnaast ook nog een zo goed mogelijk resultaat te behalen."

Opdracht volbracht. Dit is de derde jongerentrui die Lambrecht in zijn carrière verovert, maar wel diegene met de meeste weerklank. "Als je de namen ziet die de jongerentrui in het verleden wisten te winnen, geeft dat toch een heel speciaal gevoel. Het geeft ook veel vertrouwen met het oog op de toekomst."

DROOM GAAT IN VERVULLING

Zoals steeds is het nu opnieuw lonken naar de volgende uitdagingen. "Het Criterium du Dauphiné was met het slechte weer en het zware parcours heel lastig, maar van zo een mooie week kon ik alleen maar dromen. De komende week zal ik de batterijen wat opladen om daarna de voorbereiding richting de Ronde van Polen en de Ronde van Spanje aan te vatten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties