Lotte Kopecky heeft alweer mooie ereplaats beet

Lotte Kopecky heeft alweer mooie ereplaats beet
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotte Kopecky won dit jaar de eerste koers waar ze aan de start kwam in Valencia. De jongste wedstrijden zat winnen er nog niet in, maar was de renster van Lotto-Soudal wel goed voor een hele hoop ereplaatsen. Ook in de SPAR Flanders Diamond Tour eindigde ze op het podium.

Kopecky grossiert de laatste weken in ereplaatsen. In de Ronde van Chongmin Island in China eindigde ze tweede en derde in een rit. Daar deed ze nog een derde plaats in het eindklassement bovenop. Een positie waar ze ook beslag op legde in Dwars door de Westhoek en nu ook in de SPAR Flanders Diamond Tour.

Dat is een 1.1-wedstrijd over de wegen van Nijlen, Bevel en Kessel. Zo kregen de rensters in deze eendagskoers 116 kilometer voorgeschoteld. De wedstrijd draaide uit op een massasprint, waarbij het wel tot een breukje kwam in het peloton en uiteindelijk een ruim tiental rensters zouden sprinten voor de overwinning.

DRIE BELGISCHE DAMES IN TOP TIEN

Lotte Kopecky was daar dus bij en de zege was niet veraf. Ze moest enkel de Nederlandse winnares Lorena Wiebes en de Italiaanse Elisa Balsamo voor zich dulden. Kelly Druyts sprintte naar een verdienstelijke vierde plaats. Met ook nog Kaat Hannes op positie negen hadden we drie landgenotes in de top tien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties