Nieuwe pikorde kondigt zich aan: Thomas en Bernal blikken vooruit na val van Froome

Nieuwe pikorde kondigt zich aan: Thomas en Bernal blikken vooruit na val van Froome
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Terwijl Froome door een extra vastgestelde breuk nog zowat anderhalve maand in het ziekenhuis moet verblijven, bereiden Thomas en Bernal zich in de Ronde van Zwitserland voor op de Tour. Ze lieten zelf al enigszins blijken hoe ze de nieuwe pikorde zien. Het wordt Thomas op één, Bernal op twee.

In Gazet van Antwerpen komen ze allebei aan het woord. Thomas beseft meteen dat het ook voor hem een andere Tour gaat worden dan bij zijn zege in 2018. "Toen we er vorig jaar allebei bij waren, werkte dat heel goed. Als hij aanviel, moest ik gewoon volgen. Dat was een troef van de ploeg. Dit jaar zal die rolverdeling er niet zijn."

Het moet nog blijken of Thomas na een winter met veel plichtplegingen tijdig in vorm geraakt. Ineos heeft ook nog supertalent Bernal achter de hand. "Zolang iemand van de ploeg maar wint. Ik zal even blij zijn... correctie: bijna even blij zijn als hij wint, als wanneer ik zelf win." Toch een belangrijke correctie waar Thomas op wijst.

BERNAL HET LIEFST MEESTERKNECHT

Wat in het voordeel van de titelverdediger speelt, is dat Bernal er niet meteen happig op is om uitgeroepen te worden tot grote kopman. "Voor mij is Thomas de leider en ik ga naar de Tour om hem te helpen. Om nu al te zeggen: Ik wil de leider zijn... Het blijft wel de Tour, hé. Dat is geen wedstrijdje van een week. Dat is de grootste koers ter wereld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties