De Gendt en Wellens kiezen unieke locatie voor The Final Breakaway

De Gendt en Wellens kiezen unieke locatie voor The Final Breakaway
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Heerlijk was het om vorig jaar de avonturen te volgen van Thomas De Gendt en Tim Wellens, die na de Ronde van Lombardije met de fiets koers zetten richting België. Het was al bekend dat ze zich dit jaar gingen wagen aan opnieuw zo'n initiatief. Er zijn inmiddels meer details over bekend.

Thomas De Gendt wou graag een keertje offroad gaan en heeft zijn keuze kenbaar gemaakt. "Tim Wellens en ik hebben onze locatie uitgekozen voor The Final Breakaway. We gaan naar de Montañas Vacias. We gaan bijna 700 kilometer fietsen, voor 80% bestaande uit offroad. Avontuur en vriendschap zijn de belangrijkste redenen om dit opnieuw te doen", klinkt het op sociale media.

Montañas Vacias is de letterlijke vertaling voor lege bergen. Het is het meest desolate gebied van Spanje en bevindt zich zowat tussen Valencia en Madrid. Samen met Lapland en de Schotse hooglanden is het één van de minst bevolkte gebieden in Europa. Daarom wordt het ook wel eens het Lapland van Spanje genoemd.

En dit jaar biedt het dus het parcours voor The Final Breakaway en voor De Gendt en Wellens een kans om hun vriendschap nog eens in de verf te zetten. Dat deden ze vorige week ook al. De Gendt rijdt dit jaar voornamelijk grote ronden, maar ging in de Baloise Belgium Tour samen met Tim Wellens de tijdrit in Grimbergen verkennen. Wellens zou deze tijdrit ook winnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties