Jasper De Buyst haalt zwaar uit na totale chaos in ZLM Tour: "Zo gevaarlijk, dit is bullshit!"

Jasper De Buyst haalt zwaar uit na totale chaos in ZLM Tour: "Zo gevaarlijk, dit is bullshit!"
Foto: © photonews

Voor de vierde dag op rij ging Jumbo-Visma met de hoofdprijs aan de haal in de ZLM Tour, maar dat was niet het gespreksonderwerp dat bij iedereen de ronde deed. Wel het inkorten van de etappe wegens veiligheidsoverwegingen. Maar de veiligheid, die was niet bepaald gegarandeerd.

De rit zou eindigen met twee ronden op het lokale circuit, maar daar reden teveel auto's rond. Daardoor werd er beslist om de etappe in te korten en niet twee, maar één lokale ronden af te werken. Allemaal goed en wel, ware het niet dat de renners hiervan slechts twee kilometer voor het einde van dat rondje op de hoogte werden gesteld.

De chaos was dus compleet. Jasper De Buyst, die nog achtste werd in de daguitslag, spuwde zijn gal op de sociale media en richtte zich daarbij tot de organisatoren. "Echt? Dit is zo'n bullshit! Noemen jullie jezelf een voorbereidingskoers op de Tour?"

VOLOP VERKEER

Daarmee was de tirade van De Buyst nog niet ten einde. "Jullie willen lokale ronden, maar het is er volop verkeer en dan beginnen jullie de finale te veranderen zonder dat we van iets weten. Zo gevaarlijk", beoordeelt onze landgenoot de koersomstandigheden van de vierde rit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties