Cancellara onder de indruk van Van Aert, Van der Poel én Evenepoel: "Maar hetzelfde als Merckx doen, mag niet de motivatie zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Cancellara onder de indruk van Van Aert, Van der Poel én Evenepoel: "Maar hetzelfde als Merckx doen, mag niet de motivatie zijn"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Fabian Cancellara volgt het wielrennen nog steeds op de voet. De Zwitser is vooral onder de indruk van de jonge garde die de afgelopen maanden de show stal.

"Wat Mathieu van der Poel gedaan heeft in de Amstel Gold Race: wauw, chapeau", is 'Spartacus' onder de indruk in gesprek met Sportweekend. "Toen je Wout Van Aert vorig jaar in de Strade Bianche en nu in de Dauphiné zag. Hij wint er een tijdrit en een etappe: wauw, chapeau. En Remco Evenepoel wint in zijn eerste jaar de Ronde van België in eigen land: chapeau."

Cancellara vindt het allemaal straf, maar waarschuwt tegelijk. "Ze hebben ongelofelijke prestaties neergezet, maar de druk was nog niet zo groot. Ze hebben nog geen kruis op hun rug. Als je geen mikpunt bent, gaat het makkelijker, maar het blijft natuurlijk hard."

Niet met Merckx vergelijken

Maar vooral Evenepoel valt natuurlijk op in zijn eerste jaar bij de profs. "Hij speelde eerst voetbal, ging twee jaar wielrennen en is nu prof. Nu en dan kom je unieke renners tegen die unieke prestaties leveren", aldus de Zwitser. "Net als Roglic, een ex-schansspringer. Nu zal het afhangen hoe België en de pers daarmee omgaat. Het kan ook iemand kapot maken. Al is Remco bij 'The Wolfpack' wel in goede handen."

"Ze zullen hem beschermen. Hij zal nog ervaring moeten opdoen en fouten maken. Dat mag, want hij is amper 19 jaar oud. Iedereen zegt dat hij hetzelfde als Eddy Merckx kan doen, maar dat mag niet de motivatie zijn. Er is maar één Eddy, één Fabian, één Tom (Boonen, red.), één Remco, één Wout en één Mathieu. We gaan een hele mooie toekomst tegemoet", besluit Cancellara. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties