Yves Lampaert ziet na straffe tijdritzege in Zwitserland twee favorieten voor BK tijdrijden: "Ik ruik een kans"

Redactie
| 11 reacties
Yves Lampaert ziet na straffe tijdritzege in Zwitserland twee favorieten voor BK tijdrijden: "Ik ruik een kans"
Foto: © photonews

Na zijn verrassende tijdritzege in de Ronde van Zwitserland mag Belgisch kampioen op de weg Yves Lampaert opnieuw bij de favorieten gerekend worden voor het BK tijdrijden van komende woensdag.

Lampaert hield een ongelofelijk gevoel over aan zijn succes van zaterdag. "Ik weet dat ik, zeker over deze afstand een sterke tijdrit in de benen heb. Maar winnen? In dit deelnemersveld, twee weken voor de Tour, iedereen in topvorm? Nooit durven denken", staat te lezen in HLN. "Ik versla regerend wereldkampioen Dennis, Küng, Castroviejo, Asgreen... Dat zijn geen 'gewone smurfen', hé."

"Ik plaats deze zege minstens op gelijke hoogte van mijn twee Dwars door Vlaanderens, mijn Belgische wegtitel en mijn ritsucces in de Vuelta. Blij ook dat het eens mijn beurt was. Het team is op dreef, stapelt de UCI-zeges op. Maar zélf ontbrak ik nog in het lijstje. Niet dat ik er nerveus van 'kwam', maar iedereen wint graag eens iets, hé. Nu ben ik wat meer op mijn gemak. Ik hoor er opnieuw bij."

"Ik hoor er opnieuw bij" - Yves Lampaert

De Belgen profileren zich de laatste weken opnieuw als een tijdritland. "Ik blijf dat chronowerk onderhouden, ook al focus ik me vooral op de Vlaamse klassiekers en kruip ik niet langer zoals 'Campi'  elke dag op een tijdritfiets. Ik vat het op als een doorgedreven training, geniet van de resultaten dat het me oplevert. In die zin had ik me al een beetje neergelegd bij de huidige hiërarchie. Maar blijkbaar doe ik toch nog altijd mee."

In 2017 veroverde Lampaert de Belgische tijdrittitel al eens. "Ik ruik een kans, maar start zonder druk. Die ligt bij Campenaerts en Van Aert. Zíj zijn de grote favorieten. Met onder meer ook Wellens, De Gendt en Evenepoel als outsiders wordt het een mooi en boeiend BK. Wat een tijdritweelde plots, in België. In elf dagen tijd pakken we drie keer uit. Zot, hé?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties