Deceuninck-Quick.Step wil scoren in nationale kampioenschappen: "In België kunnen we de koers niet controleren"

Deceuninck-Quick.Step wil scoren in nationale kampioenschappen: "In België kunnen we de koers niet controleren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vooraleer de Tour begint, komen eerste de nationale kampioenschappen eraan. Levert de ploeg van Tom Steels na de titel voor Lampaert vorig jaar ook in 2019 de kampioen van België? En hoe staat het team ervoor in de andere landen? De sportdirecteur buigt zich erover.

"Verschillende van onze renners, zoals Rémi Cavagna, Fabio Jakobsen of Bob Jungels, zullen het op hun eentje moeten doen. Anderen - ik denk bijvoorbeeld aan Elia Viviani - kunnen steunen op enkele ploegmaats. Helaas is het dit jaar een zwaar parcours in Italië dat hem niet echt ligt", denkt Steels dat het niet van de sprinter zal moeten komen.

"In België kunnen we de koers niet controleren, ook al brengen we een aantal renners aan de start. We moeten slim zijn en risico's nemen. Een nationaal kampioenschap is nooit een koers die je mag verwachten te winnen, want het is onvoorspelbaar en moeilijk te controleren. Maar we hebben vertrouwen en hopen op het beste", besluit Tom Steels.

GEEN DEELNEMER IN NK TIJDRIJDEN

Deceuninck-Quick.Step vaardigt renners af voor de nationale kampioenschappen in België, Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, Italië, Luxemburg en Nederland. In al deze landen start The Wolfpack met minstens één renner in zowel de tijdrit als de wegrit, behalve in Nederland. Daar zal Jakobsen enkel de wegrit rijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties