Wereldkampioene tijdrijden ook weer met overschot sant in eigen land

Wereldkampioene tijdrijden ook weer met overschot sant in eigen land
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In allerlei landen gaan er de komende dagen nationale kampioenschappen verreden worden en in Nederland zijn ze er vroeg bij. Daar is het tijdritkampioenschap al aan de beurt. Zoals verwacht stond er bij de vrouwen geen maat op wereldkampioene Annemiek van Vleuten.

De Nederlandse dames kregen in Ede een tijdrit van 31,8 kilometer voorgeschoteld. Van Vleuten, die al drie nationale tijdrittitels op zak had, vlamde naar een tijd van 39 minuten en 14 seconden. Geen enkele renster kwam ook maar enigszins in de buurt van die tijd. De gouden medaille was dan ook dubbel en dik verdiend voor de sterkhoudster van Mitchelton-Scott.

Ellen Van Dijk van Trek-Segafredo was 'the best of the rest'. Zij deed er 1 minuut en 35 seconden langer over dan de nieuwe nationale kampioene. Het brons was voor Anna van der Breggen van Boels-Dolmans, op 1 minuut en 49 seconden van de winnares.

ONTGOOCHELING VOOR BRAND

De strijd om die derde podiumplaats was overigens wel een spannende strijd. Lucinda Brand, die we ook kennen van het veldrijden, strandde uiteindelijk op twee seconden van een medaille.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties