Campenaerts hoopt ook zonder specifieke training op nieuwe titel: "Lampaert en Van Aert grootste concurrenten"

Campenaerts hoopt ook zonder specifieke training op nieuwe titel: "Lampaert en Van Aert grootste concurrenten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Pakt Victor Campenaerts op het BK tijdrijden nog eens uit met een glansprestatie? Het is niet zo dat hij specifiek hier naar heeft toe gewerkt, zoals hij dat bijvoorbeeld wel eerder dit jaar deed met het werelduurrecord. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat hij zichzelf niet wil opvolgen.

In de voorbije tijdritten was Campenaerts in goede doen, maar was het telkens net niet. "Ik moet het accepteren dat ik in mijn carrière in een stadium ben gekomen waarin het niet winnen van een tijdrit als falen wordt aanzien", geeft de renner van Lotto-Soudal aan in GvA.

HOGE VERWACHTINGEN EEN EER

Campenaerts ziet er een compliment in. "Eigenlijk voel ik dat als een eer aan. Dat betekent dat ik toch iets heb neergezet. Nu wordt van mij elke keer verwacht dat ik mee speel voor winst. Dat mag, maar dat wil daarom nog niet zeggen dat het altijd lukt. Er zijn zoveel uitstekende renners die zich gespecialiseerd hebben in het tijdrijden."

Daardoor zijn er een hand vol uitdagers op het BK tijdrijden. "Dit keer durf ik niet zomaar voorspellen dat ik mezelf zal opvolgen als kampioen. De laatste twee maanden heb ik nauwelijks gericht kunnen trainen omdat alles in het teken van competitie stond. Pas op, ik wil niet de indruk wekken dat ik me al verzoen met een nederlaag."

HOPEN OP GOEDE DAG

Maar een eventuele zege zal ook niet het gevolg zijn van een goed gestructureerde voorbereiding. Het zal op een andere manier moeten gebeuren. "Nu moet ik hopen op goeie dag, want die zal nodig zijn wil ik Lampaert en Van Aert, in mijn ogen mijn grootste concurrenten, voor kunnen blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties