Evenepoel leert uit fout uit Baloise tour en is onder de indruk van Van Aert: "Ook volgend jaar nog wat vroeg"

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Middelkerke
| 46 reacties
Evenepoel leert uit fout uit Baloise tour en is onder de indruk van Van Aert: "Ook volgend jaar nog wat vroeg"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel werd in één adem genoemd met de andere favorieten, maar dat hij op dit niveau op deze leeftijd al het podium haalde, blijft toch ronduit indrukwekkend. De winnaar van de Baloise Belgium Tour keek zelf dan weer met grote ogen naar Wout van Aert.

Over zijn eigen resultaat was Evenepoel opgetogen. "Dit is een droom. Deze mooie tijdrit overtreft mijn eigen verwachtingen. Ik ben super tevreden. Qua wattageplan heb ik gedaan wat ik moest doen", wist de bronzen medaillewinnaar.

VERDIENDE WINNAAR

In het laatste deel nam Van Aert nog wel verder afstand. "Zo extreem gaan versnellen op het einde kan ik nog niet echt. Dat is misschien ook afhankelijk van wat type renner je bent. Het is enkel Wout die daar nog wegrijdt. Dat getuigt van zijn topklasse. Verdiende winnaar. Niets aan te doen. Ik denk dat het ook volgend jaar nog wat vroeg zal zijn. Hij is dan ook een jaar ouder en een jaartje sterker."

Over de eigen tijdrit kan Evenepoel alleen maar tevreden zijn. Hij vond die zelf nog beter dan die in de Ronde van België, waar hij naar eigen zeggen niet foutloos bleef. "Ik heb niet iets laten liggen. Ik wou de fout niet maken van in de Baloise Tour waar ik met de 58, een te grote versnelling, rondreed. Ik heb gekozen om op de 56 te rijden. Ik denk dat dat wel in mijn voordeel heeft gespeeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties