Van Avermaet voelt zich niet bedreigd door opmars van andere Belgen: "Op mijn terrein blijf ik bij besten ter wereld"

Van Avermaet voelt zich niet bedreigd door opmars van andere Belgen: "Op mijn terrein blijf ik bij besten ter wereld"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet, hij is er ook nog altijd. Olympisch kampioen en toch zou je hem haast over het hoofd zien, gezien de jongste gebeurtenissen. Het zijn andere landgenoten die zich in de schijnwerpers reden, Van Aert en Evenepoel in het bijzonder. Maar Van Avermaet afschrijven doet men beter niet.

Hij kan de trend evenwel moeilijk negeren. "Ik reed met Evenepoel de Hammer Series Limburg. Hij was daar indrukwekkend. Die jongen heeft inhoud, een grote 'moteur'. Je kan alleen maar hopen dat hij goed wordt begeleid", haalt Van Avermaet aan in Het Laatste Nieuws.

De nieuwe Belgisch kampioen tijdrijden kwam nog straffer uit de hoek. "Van Aert is een ander verhaal. Hij staat verder in zijn carrière, heeft al wat bij elkaar gefietst, kan om met de hoge verwachtingen. Maar een tijdrit én een massaspurt winnen op WorldTour-niveau. Dat had ik niet meteen van hem verwacht."

GEEN 'VERDRONGEN GEVOEL'

Dan heb je ook nog Lampaert die in uitstekende vorm zit, Lambrecht die heel snel progressie maakt. En wat dan met Greg? "Op mijn terrein blijf ik mijn plaats hebben bij de besten ter wereld. Straks ook in de Tour, het najaar en op het WK, daar ben ik van overtuigd. Dat 'verdrongen gevoel' valt dus goed mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties