Remco Evenepoel imponeert ook op BK op de weg: "Aanvallen is de beste verdediging"

Remco Evenepoel imponeert ook op BK op de weg: "Aanvallen is de beste verdediging"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na de Hammer Series, de Baloise Belgium Tour en de BK-tijdrit, kwam ook in de BK-wegrit het talent van Remco Evenepoel naar boven. Zonder twijfel was de neoprof de sterkste aanvaller onderweg. Hij hoopte op nog iets meer samenwerking, maar hij haalde zelf de kastanjes uit het vuur.

"We werkten goed samen, tot we er allemaal voor moesten gaan. Ik vond dat twee jongens van Lotto niet mee wilden of konden", vertelde Evenepoel in de Sporza-studio bij Karl Vannieuwkerke. "Ik hoopte om goed door te rijden, maar dan begon Dries De Bondt ook te slepen, wat zijn goed recht is."

GEPROBEERD OP ELK HELLINKJE

In een sprint met drie zou Evenepoel weinig kans maken. "Ik wist dat ik de traagste was. Mee naar de meet gaan was geen optie. Ik heb geprobeerd op elk hellinkje, maar die waren niet lang genoeg. Maar als je niet probeert, ga je het nooit weten." 

Het grote recuperatievermogen van de youngster is wel iets dat is opgevallen de laatste koersen. Dat kwam ook weer terug op het BK. "Ik voelde wel dat ik snel terug op adem kwam. Het stuk tegen de wind in was wel heel kort."

LAMPAERT EN GILBERT IN DE ZETEL

Vooraan in de koers rijden bevalt hem wel. "Je kan dan ook een beetje spelen met het peloton. Door vroeg te gaan, wilde ik Yves Lampaert en Philippe Gilbert in de zetel zetten. Aanvallen is de beste verdediging, maar het is niet uigedraaid zoals gehoopt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties