Valverde tankt vertrouwen voor de Tour door goede vriend te kloppen: "Spijtig dat ik de trui niet zal kunnen dragen"

Valverde tankt vertrouwen voor de Tour door goede vriend te kloppen: "Spijtig dat ik de trui niet zal kunnen dragen"
Foto: © photonews

In België werd het voor de grote blokken weer niets op het nationaal kampioenschap, maar in Spanje werd aangetoond dat het wel mogelijk is om het overwicht om te zetten in winst. Movistar werkte zich uit de naad voor Valverde, die het afmaakte. Die zit dan weer met een luxeprobleem.

"Het was een lastige koers, met vele aanvallen van bij de start. Doordat Gorka Izagirre zo sterk reed, waren we verplicht het heft in handen te nemen in het peloton. Vele van mijn teamgenoten reden erg hard zodat ik toch nog kans maakte op de overwinning" doet Valverde het verhaal van de wedstrijd.

"Als ze dat doen, moet je je best doen om hen iets terug te geven. Deze overwinning is voor al mijn ploegmaats voor hun vele inspanningen", is Valverde dankbaar. Finaal ging het tussen hem en zijn maatje Luis Leon Sanchez. "Uiteindelijk was ik op pad met Luisle, een goede vriend van mij. Jammer voor hem dat hij de titel niet kon binnenhalen."

KANS OP PRESTIGIEUZE ZEGE

Valverde heeft zo zijn eigen problemen. De Spaanse nationale trui kan hij niet aandoen, want als wereldkampioen is hij drager van de regenboogtrui. "Ik vind het spijtig dat ik de trui niet zal kunnen dragen. Anderzijds mocht ik de kans op een prestigieuze zege niet laten liggen. De benen voelden goed met het oog op de Tour."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties