Van Avermaet en Pauwels gaan voor ritzeges in de Tour, Belgische debutant hoopt op bevestiging van Dauphiné

Van Avermaet en Pauwels gaan voor ritzeges in de Tour, Belgische debutant hoopt op bevestiging van Dauphiné
Foto: © photonews

De laatste Tourselecties lopen stilaan binnen. Ook bij CCC enerzijds en Bahrein-Merida anderzijds zijn ze klaar met hun huiswerk. Bij beide ploegen is er een bepaalde Belgische inbreng. Greg Van Avermaet, Serge Pauwels en Dylan Teuns mogen zeker hun ritten uitkiezen.

Ook bij CCC zijn ze er dus uit wie ze naar de Tour sturen: Paddy Bevin, Alessandro De Marchi, Simon Geschke, Serge Pauwels, Joey Rosskopf, Michael Schaer, Greg Van Avermaet en Lukas Wisniowski. Van Avermaet en Pauwels kennen uiteraard het klappen van de zweep. Zij gaan al enkele jaren in de Tour op jacht naar ritwinst.

In 2016 slaagde Van Avermaet in zijn opzet en droeg hij ook drie dagen de gele trui. Vorig jaar zat hij liefst zeven dagen in le maillot jaune. Serge Pauwels hoopt om eindelijk die eerste ritzege binnen te halen nadat hij er al enkele keren dichtbij was.

NIBALI MET OF ZONDER KLASSEMENTSAMBITIES?

Bahrein-Merida kan uitpakken met Vincenzo Nibali als grote naam. Het heet dat de tweede uit de voorbije Giro niet voor een klassement gaat, maar je weet toch maar nooit, zeker gezien er een aantal favorieten ontbreken. De Haai van Messina krijgt het gezelschap van Ivan Cortina, Matej Mohoric, Damiano Caruso, Rohan Dennis, Sonny Colbrelli, Jan Tratnik en... Dylan Teuns.

Voor die laatste wordt het zijn eerste Ronde van Frankrijk. Wie weet kan hij in de bergritten Nibali wel een dienst bewijzen, maar op bepaalde lastige aankomsten zal Bahrein toch ook onze landgenoot willen uitspelen als belangrijke troef. Teuns reed onlangs een sterke Dauphiné, met ritwinst en een aantal dagen in het geel. Volgt in de Tour straks de bevestiging?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties