De frietjes van Evenepoel en de droom van Van Avermaet: 40 kinderen vuren vragen af op hun grote helden

Redactie
| 0 reacties
De frietjes van Evenepoel en de droom van Van Avermaet: 40 kinderen vuren vragen af op hun grote helden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet en Remco Evenepoel kregen woensdagnamiddag niet met de lastige vragen van de pers te maken, maar wel met de vragen van een veertigtal kinderen die hun idolen een bezoekje brachten.

Een veertigtal kinderen legden Tour-deelnemers Greg Van Avermaet en Maxime Monfort én supertalent Remco Evenepoel het vuur aan de schenen op woensdagnamiddag. Het drietal mocht in Paleis 7 van de Brusselse Expo enkele vragen beantwoorden van hun jongste fans. 

"Het is voor mij de eerste keer dat de Tour in eigen land start, dat geeft extra motivatie om te winnen", vertelde Van Avermaet alvast. "Zo snel mogelijk een rit pakken dus, dat is mijn doel." De CCC-renner kreeg ook de vraag wat zijn grootste droom is. "Mijn allergrootste droom ben ik nu aan het beleven, ik ben profwielrenner", klinkt het in HNB

Frietjes, pizza en ijsjes

Evenepoel staat bekend als misschien wel het grootste tienertalent op deze aardbol. De 19-jarige Vlaams-Brabander heeft dan ook een belangrijke tip voor de jeugd. "Het allerbelangrijkste is: doen wat je graag doet. Ik heb ook lang gevoetbald, maar daar vond ik uiteindelijk geen plezier meer in. Op de fiets heb ik dat plezier wel."

Ook het eten van de renners kwam aan bod. "Hoe vaak eet je nog pizza, frietjes en ijsjes?", kreeg Evenepoel een interessante vraag. "Als ik eerlijk ben: ik heb vorige zondag nog frietjes gegeten. Dat valt niet zo heel erg vaak voor hoor, maar stel de vraag gerust eens aan mijn collega’s", aldus de renner van Patrick Lefevere. "Voor een wedstrijd kan je havermout of pannenkoeken met wat choco eten, maar eiwitten zoals eitjes en yoghurt zijn ook zeer belangrijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties