Greg Van Avermaet heeft geen extra motivatie nodig: "Zeker iets proberen in de openingsrit"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Brussel
| 12 reacties
Greg Van Avermaet heeft geen extra motivatie nodig: "Zeker iets proberen in de openingsrit"
Foto: © photonews

Geen klassementsrenner bij CCC en dus zijn eigenlijk alle ogen opnieuw op ene Greg Van Avermaet gericht. "We moeten alle kansen benutten", klinkt het strijdvaardig.

"Ik ben erg blij om er hier bij te zijn in Brussel", opende Van Avermaet de persconferentie met alle acht CCC-renners en teammanager Jim Ochowicz. "Ik heb geen extra motivatie nodig om te Tour te starten. Het is leuk om dicht bij huis te zijn. Er komt heel veel familie. Ik kijk er enorm naar uit. Het applaus op de Grote Markt was heel plezant. Het toont aan dat mijn prestaties geapprecieerd worden."

De openingsrit met start en aankomst in Brussel brengt het peloton onder meer over de Muur en de Bosberg. "Mooi dat we over een Vlaams parcours met de Muur en de Bosberg moeten, maar de Muur komt te vroeg. Als er daar iets gebeurt, is er nog tijd genoeg om terug te keren in het peloton. De sprinters zijn favoriet, maar door alle nervositeit is het belangrijk om gefocust te zijn en vooraan te rijden."

"Als er zich een kleine kans voordoet, dan moeten we die grijpen"

"Of ik zelf iets van plan ben? Als ik iets probeer, dan zal het weinig krachten kosten. Ik zal vooral de dag zelf afwachten, maar als er zich een kleine kans voordoet, dan moeten we die grijpen", zegt de kopman van de ploeg."

Hoeveel kansen heeft Van Avermaet dan op ritwinst? "Dat heb ik nog niet geteld", glimlacht Van Avermaet. "Ik ga proberen om iets in de openingsrit te laten zien, ook al wordt het een massasprint. Je moet alle kansen benutten. Ik denk dat er zeker drie of vier ritten met mogelijkheden zijn. Maar in de Alpen of de Pyreneeën zal het moeilijk worden. Daar moet je eerlijk in zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties