Serge Pauwels gebeten door de microbe van de Tour: "Als je niet meer kan genieten, dan moet je stoppen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Brussel
| 3 reacties
Serge Pauwels gebeten door de microbe van de Tour: "Als je niet meer kan genieten, dan moet je stoppen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Serge Pauwels is één van de meest ervaren Belgen die aan de start van de Tour staat. De klimmer van CCC oogde een dag voor de start ontspannen en tegelijk klaar voor een nieuw avontuur in de Ronde van Frankrijk.

Ondanks dat er nog niet gekoerst werd, was het de afgelopen dagen toch al druk voor de Tourrenners. "Het hoort erbij, hé", relativeerde Pauwels vrijdag in Brussel. "Het is niet vervelend omdat het mee de spanning opbouwt. Natuurlijk is het ook altijd aftellen naar de start. We zijn al sinds dinsdagavond op hotel, dus het zijn wel lange dagen voor ons. Iedereen zal blij zijn als we zaterdag van start gaan."

De Tour is natuurlijk nog steeds het neusje van de zalm. "Puur sportief is het niveau in de WorldTour overal hoog. Het niveau in de Dauphiné en Parijs-Nice scheelt niet veel met de Tour, maar qua 'exposure' is het 100 keer erger dan die andere koersen. Maar de Tour blijft natuurlijk zeer groot. Zeker met de start in Brussel."

"Het niveau in de Dauphiné en Parijs-Nice scheelt niet veel met de Tour, maar qua exposure..."

Laat het duidelijk zijn: Pauwels komt op zijn gezegende leeftijd van 35 jaar nog steeds graag aan de start van de Tour. "Natuurlijk. Het was mijn kinderdroom om de Tour te rijden. Ik ben gebeten door de microbe. Je moet als renner nog steeds kunnen genieten. Als dat niet meer het geval is, moet ik ermee stoppen."

Zondag is er de ploegentijdrit, het paradepaardje van het voormalige BMC. "Het wordt zondag een belangrijke dag. We gaan proberen om de schade te beperken en wie weet een goed resultaat te boeken. Ik weet dat ik zelf niet de beste tijdrijder ben, maar de Hammer Stavanger heeft mij vertrouwen gegeven. Ik heb bovendien op mijn tijdritfiets geoefend", besluit Pauwels. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties