🎥 De huzarentukjes uit de eerste Tourrit: het zigzaggen van Quintana en andere manoeuvres kon wel tellen

🎥 De huzarentukjes uit de eerste Tourrit: het zigzaggen van Quintana en andere manoeuvres kon wel tellen
Foto: © photonews

Zoals de traditie het ondertussen jammer genoeg wil, werd er in de eerste rit in lijn in de Tour meteen flink gevallen. Gelukkig waren er ook renners die deze valpartijen konden ontwijken. Die hadden daar bij momenten wel hun beste reflexen voor nodig.

Op iets meer dan een kwartier van de aankomst aan het Kasteel van Laken was er de valpartij waar onder meer Jakob Fuglsang bij betrokken was. De Deen van Astana was wel erg ongelukkig, blijkt uit de beelden. Een renner van Bahrein-Merida die tegen de grond was gegaan, wilde zijn fiets langs de kant slingeren. Net daardoor kwam ook Fuglsang ten val.

Een ploegmaat van die Bahrein-renner wist hem wel handig te ontwijken. Hij schatte goed in wat zich voordeed en gebruikte het fietspad om zelf overeind te blijven en zijn weg richting de finish verder te zetten. Een knap manoeuvre.

Wie zeker even sterk scoorde in de categorie 'hoe ontwijk ik een val', was Nairo Quintana. Bij de crash waar ook Groenewegen het slachtoffer van was in de laatste twee kilometer, ging de Colombiaan fraai aan het zigzaggen tussen zijn gevallen collega's. Zonder daarbij iemand anders te raken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties