Greg Van Avermaet legt de lat hoog voor ploegentijdrit: "Ik zal iets nuttiger zijn dan vroeger"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Brussel
| 6 reacties
Greg Van Avermaet legt de lat hoog voor ploegentijdrit: "Ik zal iets nuttiger zijn dan vroeger"
Foto: © photonews

Tot eind 2018 was de ploeg van Greg Van Avermaet altijd één van de topfavorieten voor winst in een ploegentijdrit. Tot BMC het voor bekeken hield, CCC overnam en er toch kwaliteit verloren ging. Al blijft onze landgenoot wel ambitieus voor zondag.

"We hebben sowieso ambitie, hé", aldus Van Avermaet wanneer hem gevraagd werd naar de ploegentijdrit in Brussel. "We hebben enkele keren geoefend. Het is altijd ons paradepaardje geweest en dat hopen we met deze ploeg door te trekken. We gaan proberen om een goed resultaat te rijden. Winnen is moeilijk, maar top vijf zou een uitstekend resultaat zijn."

Renners van het kaliber Porte en wereldkampioen tijdrijden Dennis zijn verdwenen bij de ploeg. "Ik zal dus iets meer de trekker zijn", gaat Van Avermaet verder. "Ik voel mij nuttiger, terwijl ik vroeger de buffer moest zijn voor de sterke mannen. Maar ik doe het ook wel graag. Bovendien spreekt het parcours mij enorm aan. Het is één van de weinige dagen in mijn leven dat ik zonder auto's in Brussel kan rijden", lacht hij.

Geen klassementsrenner

Maar zonder klassementsrenner of echte sprinter in de ploeg zijn alle ogen (alweer) op Van Avermaet gericht. "Natuurlijk is het anders. Ik was altijd blij dat er een klassementsrenner was. Op die manier kon ik meerdere ritten uitkiezen om uit te pakken, want in de bergen kan ik de ploeg natuurlijk niet dragen. Al hebben we met deze selectie meer kansen om in de ontsnapping te gaan en goede resultaten te boeken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties