Twee op een rij voor Jumbo-Visma: Wout Van Aert en co knallen (met overschot) naar winst in ploegentijdrit in Brussel

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 69 reacties
Twee op een rij voor Jumbo-Visma: Wout Van Aert en co knallen (met overschot) naar winst in ploegentijdrit in Brussel
Foto: © photonews

Jumbo-Visma heeft de ploegentijdrit in Brussel met sprekend gemak gewonnen. Team Ineos en Deceuninck-Quick.Step mochten mee op het podium. Dankzij de overwinning zit Mike Teunissen nog wat steviger in het geel.

Het waren de mannen van Dave Brailsford die als laatste mochten starten. Een nadeel, omdat er zo nog geen richttijd was neergezet. Maar onder invloed van onder meer Thomas, Kwiatkowski, Castroviejo en Van Baarle zette Ineos wel een straffe richttijd neer. De mannen van de miljoenenploeg mochten zelfs tot in het slot plaatsnemen in de hotseat. 

Fuglsang en co niet onaardig

Astana en Jakob Fuglsang, gisteren nog gevallen, beperkten de schade en kwamen op 20" van Ineos binnen. Lotto Soudal deed het een pak beter dan vorig jaar en kwam op 38" van Thomas en co binnen. Maar dan moesten de grote kanonnen nog komen. Met onder meer Deceuninck-Quick.Step en Jumbo-Visma.

De ploeg van Lefevere hield de hele ploegentijdrit lang gelijke tred met Ineos, maar moest uiteindelijk 2 seconden toegeven. Dan deed Jumbo-Visma, onder invloed van een straffe Wout Van Aert, het nog een pak beter. In het eerste deel zetten de Nederlanders Ineos al op 10" en die voorsprong werd in het tweede deel alleen maar groter. 

Van Aert en Teunissen op podium

Van Aert en co doken als enige ploeg onder de 29 minuten en zo is Mike Teunissen steviger leider in het algemene klassement. Met Van Aert heeft Jumbo-Visma ook de witte trui in de rangen. 

De grote verliezers waren uiteindelijk het AG2R-La Mondiale van Romain Bardet, Trek-Segafredo van Richie Porte en Movistar van Mikel Landa, Alejandro Valverde en Nairo Quintana. De drie teams konden niet overtuigen en verloren meer dan een minuut op winnaar Jumbo-Visma. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties