Axel Merckx blikt terug: "Ik was ontgoocheld in Evenepoel, de manier waarop was spijtig"

Redactie
| 6 reacties
Axel Merckx blikt terug: "Ik was ontgoocheld in Evenepoel, de manier waarop was spijtig"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel werd na vorig seizoen meteen van de junioren naar de profs overgeheveld. Bij Axel Merckx, ploegleider bij Hagens Berman Axeon, was er toch wat ontgoocheling na die beslissing van de Vlaams-Brabander.

De strijd om de handtekening van Evenepoel was bijzonder groot. De youngster opteerde uiteindelijk voor een avontuur bij de ploeg van Lefevere. "Ik was toen zeker ontgoocheld, maar ik heb dit jaar toch wat perspectief gekregen in het leven", vertelde Merckx in Vive le Vélo. "Er zijn belangrijkere zaken. Ik vond de manier waarop het gebeurd is gewoon spijtig en dat heb ik ook tegen Remco en zijn vader gezegd."

"Remco was bij ons thuis geweest om het te bespreken. Ik had mijn woord gegeven dat hij bij ons mocht komen. In mijn familie is een woord een woord. Dat zal ook niet veranderen. Maar ik kan het ergens ook begrijpen, ik ben ook jong geweest. Ik neem het hem niet kwalijk dat hij bij Deceuninck-Quick.Step getekend heeft. Zeker niet. De manier waarop was gewoon spijtig."

"Na het EK is er zoveel veranderd" - Remco Evenepoel

Het kantelpunt kwam er bij Evenepoel door het EK. "Ik had veel gesprekken gehad met Axel, maar dat was allemaal voor het EK. Daarna is er zoveel veranderd. Zoals Axel zegt, is het inderdaad niet perfect afgerond tussen ons", bekent hij. 

"Toen het bekendgemaakt werd dat ik naar Deceuninck-Quick.Step ging, waren er zoveel media-aanvragen. Ik ben toen vergeten om eens te bellen en mij te verontschuldigen. Achteraf hebben we dat ook gedaan en hebben we alles kunnen neerleggen."

"Je moet je ook voorstellen hoe het voor mij was als jonge gast. Ik kreeg de kans om bij de meest succesvolle ProTour-ploeg binnen te stappen. Axels ploeg was dé ploeg van de beloftencategorie en dat was voor mij een droom om daar naartoe te gaan. Maar het aanbod van een ProTour-ploeg is toch nog anders. Met alle respect voor zijn ploeg. Voor mij was er toen geen twijfel meer mogelijk", besluit Evenepoel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties