Van Aert is 'thuisgekomen': "Wout heeft Poulidor gezegd dat hij blij was dat Mathieu niet meedeed"

Redactie
| 36 reacties
Van Aert is 'thuisgekomen': "Wout heeft Poulidor gezegd dat hij blij was dat Mathieu niet meedeed"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert heeft zijn debuut in de Tour allesbehalve gemist. Zondag droeg hij zijn steentje bij aan de overwinning van Jumbo-Visma in de ploegentijdrit. Het zorgde al voor traantjes bij mevrouw Van Aert.

Echtgenote Sarah De Bie was emotioneel na zondag. "Ik was gisteren zó blij voor Wout na de ploegentijdrit. Omdat hij het goed gedaan heeft, maar nog meer omdat ik zag hoe goed hij zich voelt in de ploeg. Hij is echt in een warme groep terechtgekomen. Ik merkte aan Wout dat hij ook emotioneel was. Zo'n verschil met waar we vandaan komen."

"Na alle miserie met zijn vorige ploeg, is Wout een beetje thuisgekomen. De Hollandse mentaliteit waarin je alles rechtuit kan zeggen, past prima bij Wout. Hij is zelf ook niet op zijn mond gevallen."

Poulidor

Een goedlachse Van Aert mocht het podium op voor de witte jongerentrui. Hij had bovendien een gesprekje met Raymond Poulidor, grootvader van ... Mathieu van der Poel. "Ik was benieuwd wat Raymond Poulidor te vertellen had. Wout heeft hem blijkbaar gezegd dat hij blij was dat Mathieu niet meedeed."

"Maar dat vond Poulidor geen rol spelen: 'Je hebt het sowieso fantastisch gedaan', zei hij. Hij wilde ook weten of Wout ging blijven crossen. Wout zei dat hij dat zeker zou doen, want dat het de beste voorbereiding is", aldus De Bie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties