"Een typische Thomas De Gendt-etappe? Ook een etappe voor Schachmann, De Marchi, Van Avermaet..."

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
"Een typische Thomas De Gendt-etappe? Ook een etappe voor Schachmann, De Marchi, Van Avermaet..."
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De vijfde Tour-etappe is mogelijk iets voor de sterke vluchters. Aanvalskoning Thomas De Gendt heeft dan ook zijn zinnen gezet op deze rit, al beseft hij dat er weinig vrijheid zal zijn.

"Een typische Thomas De Gendt-etappe? Ook een etappe voor Schachmann, De Marchi en Van Avermaet. Je kan er veel namen op plakken vandaag", blikt De Gendt vooruit in gesprek met Sporza. "Ik ga proberen om in zoveel mogelijk ontsnappingen mee te zitten. Hopelijk is het dan de juiste. We willen met verschillende renners van de ploeg iets proberen, dus we moeten telkens iemand mee hebben."

De Gendt heeft natuurlijk zijn reputatie wat tegen als aanvaller. Hij krijgt dan ook niet altijd veel ruimte van het pelootn. "Het is al twee jaar dat ze extra hard op mijn wiel springen. Het was nu toevallig dat Tony Martin die twee dagen geleden alleen had beslist dat ik niet mocht wegrijden omdat hij op kop moest rijden."

'Spel van de demarrages'

"Maar dat is koers. Ieder zijn tactiek. Vandaag wordt het gewoon de spel van de demarrages. Je moet geluk hebben dat je de juiste mannen mee hebt."

De verschillen in het klassement zijn natuurlijk nog erg beperkt na vier etappes en geen echte bergrit. "De echte klassementsmannen zullen nog niet meedoen, maar wel enkele mannen die op 2 of 3 minuten staan en de gele trui proberen te pakken. Dus hopelijk gaan zij niet mee. De sterkste zal winnen en hopelijk zijn wij dat, want veel vrijheid zullen we niet krijgen", besluit De Gendt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties