Wout Van Aert houdt het been stijf wat het WK betreft

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties
Wout Van Aert houdt het been stijf wat het WK betreft
Foto: © photonews

Wout Van Aert speelt allesbehalve een anonieme rol in de eerste dagen van zijn eerste Tour. De Belg van Jumbo-Visma staat tweede in het algemene klassement en draagt de witte trui van beste jongere. Maar ook die prestaties zijn geen argument om Van Aert op andere gedachten te brengen voor het WK.

Bondscoach Rik Verbrugghe wil Wout Van Aert wat graag meenemen naar het wereldkampioenschap in het Engelse Yorkshire. Van Aert gaf de bondscoach al enkele keren een negatief antwoord, maar Verbrugghe geeft de hoop niet op. 

Al houdt Van Aert het been stijf. "Ik zal na de Tour nog de eendagskoers in Londen rijden en daarna ga ik op vakantie. In september en oktober bouw ik dan weer op naar het veldritseizoen. De Wereldbekers in Amerika? Het is belangrijk dat ik een goeie planning maak van mijn winter, ook met het oog op het volgende voorjaar", vertelt Van Aert bij Sporza

Geen strijd met Van der Poel

De kans is dus onbestaand dat Mathieu van der Poel en Van Aert in september om de regenboogtrui op de weg vechten. "Mathieu en ik kunnen ook niet in elke koers samen aan de start staan. Hij is hier dan weer niet", aldus Van Aert voor de start van de 5e Tour-etappe.

"Het is een logische beslissing dat Mathieu wel naar het WK gaat. Ik had daar misschien ook iets kunnen doen, maar je moet keuzes maken. Hier is het ook mooi om te zijn", besluit Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties