Wout Van Aert legt uit waar hij de ritzege verspeelde: "Maar verliezen van Sagan is geen schande"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 55 reacties
Wout Van Aert legt uit waar hij de ritzege verspeelde: "Maar verliezen van Sagan is geen schande"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een ritzege zat er nog niet in voor de Belgen, maar aan ereplaatsen zeker geen gebrek. Wout Van Aert miste woensdag de ritzege op een haar na en moest alleen ex-wereldkampioen Peter Sagan voor zich dulden.

Van Aert moest van heel ver komen maar kon alleen Sagan niet meer remonteren. "Ik begon mijn sprint iets te laat waardoor het gat naar Sagan iets te groot was", vertelde Van Aert na afloop. "Hij sprintte echt heel sterk en verliezen van Sagan is geen schande. Ik zat nochtans goed in positie, maar wellicht was het beter geweest om twee plaatsen korter te zitten."

"Waarschijnlijk moet ik er tevreden mee zijn, al moet ik ook nog verder leren en meer ervaring opdoen. Ik voel me goed, de conditie is goed en er gaan nog kansen komen", beseft de Kempenaar. 

Laatste dag in wit

Maar het plan is alvast om de witte trui donderdag niet te verdedigen. De aankomst is dan ook op Le Planche des Belles Filles. "Ik ken de streek goed. Het gaat te zwaar voor me zijn, dus ik ga de witte trui ongetwijfeld verliezen. Dat neemt niet weg dat we een fantastische openingsfase van deze Tour hebben gekend als ploeg", besluit Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties