Opvallend gerucht na nakende leegloop bij WorldTour-ploeg: 'Namen van Mathieu van der Poel en Tiesj Benoot duiken op'

Redactie
| 3 reacties
Opvallend gerucht na nakende leegloop bij WorldTour-ploeg: 'Namen van Mathieu van der Poel en Tiesj Benoot duiken op'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Movistar dreigt er een heuse leegloop plaats te vinden na dit seizoen. Enkele kopmannen gaan de ploeg verlaten en bovendien wordt volgens het Spaanse AS niemand minder dan ... Mathieu van der Poel aan de telefonieploeg gelinkt.

Volgens AS liggen alleen wereldkampioen Alejandro Valverde, Marc Soler en Carlos Verona volgend jaar nog onder contract bij Movistar. Giro-winnaar Richard Carapaz zou onderdak gevonden hebben bij het steenrijke Team Ineos, Nairo Quintana lijkt op weg naar Arkéa Samsic en die andere kopman Mikel Landa geniet de interesse van onder meer Bahrain Merida en UAE Emirates. 

Inkomende transfers

Er zou dus sprake zijn van een ware leegloop bij de Spaanse WorldTour-ploeg. Als we diezelfde Spaanse sportkrant mogen geloven, dan worden ook twee opvallende namen aan de ploeg van Eusebio Unzué gelinkt: Mathieu van der Poel en Tiesj Benoot.

Die laatste lijkt echter op weg naar Sunweb, terwijl de link met Van der Poel natuurlijk gelegd wordt omdat ze bij Movistar ook op een Canyon-fiets rijden. 

Enric Mas (Deceuninck-Quick.Step) lijkt de eerste inkomende transfer van Movistar te zijn. De jonge Spanjaard, vorig jaar tweede in de Vuelta, wordt de nieuwe klassementsrenner van het team. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties