Vorig jaar zakte hij nog door het ijs, nu verheugt Wellens zich op regenachtige Amstel Gold Race

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Vorig jaar zakte hij nog door het ijs, nu verheugt Wellens zich op regenachtige Amstel Gold Race
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De voorjaarsklassiekers brachten vorig seizoen niet wat Tim Wellens er zelf van verwachtte. Nu wil de renner van Lotto-Soudal een prominente rol vertolken in het Ardense drieluik.

Wellens maakte alvast indruk tijdens de Brabantse Pijl. Eerst trok hij ten aanval met Julien Alaphilippe. In volle finale lanceerde hij ook nog eens kopman Tony Gallopin die het helaas voor de Belgische formatie niet wist af te maken.

Toch was Wellens na afloop tevreden over zijn eigen vormpijl. "Het belangrijkste is dat mijn benen goed aanvoelen. Vorig jaar kreeg ik de kritiek dat ik niet startte in de Brabantse Pijl", vertelt Timus in HNB. "Dit jaar red ik wel en dan vooral om nog stevig te trainen."

De 24-jarige Wellens liet de Ronde van het Baskenland bewust schieten om top te zijn in de Ardennenklassiekers. "En ik ben vooral blij met de weersvoorspelling voor zondag: regen. Het zal de wedstrijd harder maken en is voor velen een stap in het onbekende." De Limburger boekte zijn mooiste zeges - twee keer de Eneco Tour en de GP Montréal - in regenweer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties