Geen dilemma voor Mollema: "Geef mij dan toch maar het podium in de Tour"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Maastricht
| 0 reacties
Geen dilemma voor Mollema: "Geef mij dan toch maar het podium in de Tour"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is van 2001 geleden dat er nog eens een Nederlander mocht juichen in de eigen Amstel Gold Race. Zondag hebben onze noorderburen opnieuw een kanshebber. Zijn naam? Bauke Mollema. "Het zou heel mooi zijn om de Amstel te winnen, maar de Tour is zo veel groter", aldus de Trek-renner.

"Het is altijd bijzonder om in eigen land te koersen", opent Mollema bij Wielerkrant. "Er zijn veel meer aanmoedigingen en er is familie die aan de kant staat. Luik-Bastenaken-Luik is een koers die me beter ligt, maar het zou specialer zijn om in eigen land te winnen, dan in Luik."

Wat zou de Nederlander doen moest hij de keuze maken tussen in eigen land winnen of het podium van de Tour? "Dan kies ik toch maar voor die top drie in de Ronde van Frankrijk, hoor", lacht Mollema. "Het zou heel mooi zijn om de Amstel te winnen, maar de Tour is zo veel groter."

"Het voordeel is dat ik zondag heel wat parcourskennis heb. Alle Nederlanders kennen de wegen hier heel goed en dat is toch belangrijk in de Gold Race", zegt de renner van Trek-Segafredo. "Het wordt wachten tot de finale voor mij. En dan zal ik moeten aanvallen, want in een sprint kan ik niet op tegen enkele andere snelle jongens."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties