Sergeant gelooft in Wellens: "Fysiek en mentaal sterker dan vorig jaar"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Maastricht
| 0 reacties
Sergeant gelooft in Wellens: "Fysiek en mentaal sterker dan vorig jaar"

Lotto-Soudal komt zondag met een sterke selectie aan de start in de Amstel Gold Race. Met Gallopin, Vanendert en Wellens zijn er meerdere speerpunten. Sergeant gelooft zeker in die laatste, maar weet ook welke Ardennenklassieker Wellens het beste ligt.

"Tim heeft woensdag laten zien - en al meer dan één keer - dat hij heel belangrijk is", opent Marc Sergeant het persmoment in Maastricht. "Hij heeft dit jaar laten zien dat hij mentaal en zeker fysiek sterker is dan vorig jaar. Dat is me dit seizoen al meerdere keren opgevallen."

"Hij spreekt over top vijf rijden en heeft al een pak meer ervaring. Dat is ook dankzij de Tour die hij vorig jaar gereden heeft", vervolgt de teammanager van Lotto-Soudal. Is Sergeant tevreden moest het dan toch niet lukken in de Ardennenklassiekers? "Ik ben best al tevreden met zijn zege in Parijs-Nice. Maar natuurlijk zou ik graag nog een mooi resultaat zien."

"Of dit de meest geschikte klassieker voor Tim is? Tim blijft in elke koers heel goed. Daarvoor maakt de afstand niet uit", aldus Sergeant. "Maar Luik-Bastenaken-Luik zal meer in zijn voordeel zijn. Dat is de lastigste en de langste koers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties