Benoot verrast: "Parijs-Roubaix in de toekomst misschien laten vallen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Maastricht
| 0 reacties
Benoot verrast: "Parijs-Roubaix in de toekomst misschien laten vallen"
Foto: © Photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tiesj Benoot heeft dit voorjaar zijn portie ongeluk al gehad. In de Ronde van Vlaanderen kwam het jonge talent zwaar ten val en zo zag hij een goede prestatie in duigen vallen. Zondag hoopt hij iets recht te zetten in de Amstel Gold Race.

"Of ik hier vooral kom om te leren? We hebben veel opties in de ploeg, maar op termijn is het misschien mogelijk om me te focussen op deze koers", zegt Benoot. "Ik denk dat het parcours van de Amstel Gold Race me het best ligt van alle voorjaarskoersen."

"Maar het is natuurlijk wel de eerste keer dat ik hier rij. De Cauberg ken ik wel heel goed", vervolgt Benoot. "Dat is een heel mooie klim. Bij de beloften had ik liever dat de aankomst op de top van de klim lag, maar nu zou ik het liever wat langer rekken."

"Ik wil er zondag nog iets van maken", zegt de nog altijd maar 22-jarige Oost-Vlaming. "En dat geldt ook voor als ik een goede Ronde en Roubaix had gereden. En als het mij echt goed meevalt, dan moet ik in de toekomst Roubaix misschien laten vallen", besluit Benoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties