Bij Lotto-Soudal zijn ze het over één ding eens: "Daar zal het van afhangen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Maastricht
| 0 reacties
Bij Lotto-Soudal zijn ze het over één ding eens: "Daar zal het van afhangen"

Een semi-klassieker hebben ze met Dwars door Vlaanderen al te pakken bij Lotto-Soudal, maar een grote vis nog niet. Zondag hopen Marc Sergeant en co daar verandering in te brengen. "Maar alles in de Gold Race hangt af van het weer", klinkt het bij de teammanager.

"De voorbije jaren hebben we geprobeerd om de koers hard te maken", zegt Marc Sergeant. "Dit jaar zullen we dezelfde koersstijl hanteren. We hebben daar ook de renners voor. Ik denk niet dat er veel renners graag met Matthews naar de streep zullen rijden. Dus ik zie veel ploegen niet wachten tot het einde."

"Maar in de Amstel Gold Race hangt alles af van het weer. Als je aan de Cauberg boven komt en de wind zit in je zij...", zegt Sergeant. Ook Herman Frison is het eens met zijn teammanager. "Alles hangt af van het weer en de wind. Het is een immens verschil en dat zal van cruciaal belang zijn", aldus Frison.

Benoot en Roelandts

Met Roelandts en Benoot staan er twee renners aan de start die zich toch beter voelen op kasseien. Of niet? "Waarom zouden Jürgen en Tiesj dat niet kunnen? Zij maken de ploeg sterker", aldus Sergeant. "Wat kan Tiesj trouwens niet? Hij heeft in het verleden getoond dat hij korte en steile hellingen aankan."

En wat met Jelle Vanendert? "Hij werd al twee keer tweede, maar hij heeft in het verleden ook heel goede koersen gereden in functie van Gilbert", weet Sergeant. "Maar die extra strook na de Cauberg is wel in het nadeel van Jelle. Vroeger lag de kopgroep al in stukken en brokken, terwijl er nu nog veel renners bij elkaar zullen zitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties