"Gerrans, Matthews en Gilbert zijn zondag de grote favorieten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Maastricht
| 0 reacties
"Gerrans, Matthews en Gilbert zijn zondag de grote favorieten"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondag is het met de Amstel Gold Race D-day voor de Nederlanders. Bauke Mollema heeft deze wedstrijd met rood aangestipt, maar volgens de renner van Trek-Segafredo zijn er nog kandidaten voor winst.

"Ik denk dat Simon Gerrans en Michael Matthews, samen met Gilbert, de grote favorieten zijn", zegt Mollema bij Wielerkrant. "Maar Kwiatkowski zal ook wel goed zijn. Orica-GreenEdge, Team Sky en BMC zullen wel de ploegen zijn die de koers willen dragen."

"Ik zal alvast niet op een sprint moeten wachten met die mannen, want dan wordt het moeilijk voor mij", zegt de Nederlander. Sinds enige jaren komt de koers niet meer aan op de Cauberg, maar wel een kleine twee kilometer verder. "Ik vind dat een mooie aanpassing. Het maakt de finale iets meer open."

"De renner die als eerste boven komt, wint niet. Vorig jaar was dat zo met Matthews en Gilbert. Maar het probleem is wel die lus met die hele brede weg naar Maastricht. Dat is bijna een snelweg. Moest die lus er uit zijn, dan zou het allemaal wat selectiever zijn en zouden er meer jongens aanvallen. Maar we zullen het hiermee moeten doen", besluit Mollema.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties