Topfavoriet Amstel Gold Race koestert mooie herinneringen aan Cauberg

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Topfavoriet Amstel Gold Race koestert mooie herinneringen aan Cauberg

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Michael Matthews en de Amstel Gold Race. Dat is liefde op het eerste gezicht. De Australiër had bovendien op de Cauberg zijn eerste afspraakje met zijn vrouw. Matthews hoopt er dit jaar dan ook te winnen, hoewel hij vijf jaar geleden de koers niet mocht rijden van zijn toenmalige werkgever Rabobank.

Zijn passage bij Rabobank (2011-2012) was niet wat hij ervan verwachtte en dus maakte Michael Matthews de overstap naar Orica-GreenEdge. Daar lijkt alles in de plooi gevallen te zijn. "Toen ik bij Rabobank zat en in Lanaken woonde, modderde ik maar wat aan. Mijn vrouw voelde dat er iets moest gebeuren", zegt Matthews in Het Nieuwsblad.

"Ik zat in een negatieve spiraal. Ik moest van streek veranderen, van ploeg. Katarina weet hoe je het allerbeste in mij bovenhaalt", aldus de Australiër. "Het werd Orica-Green­Edge en Monaco. Omdat daar veel Australiërs zitten en omdat de zon er is. Het leek de perfecte plek, ook omdat je er goed bergop kan trainen. Ondertussen leven we daar al drie jaar."

Wat is het eerste dat in Matthews opkomt als hij het woord 'Amstel' hoort? "Dan denk ik niet aan de klassieker, maar wel aan mijn eerste date met Katarina. We hebben hier uren gezeten om wat koffie te drinken en naar de koers te kijken. Dat was een heel speciale dag, die enkel nog overtroffen werd door mijn huwelijk", besluit Matthews.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties