Tweede in 2012 en 2014, maar is het dit jaar wel prijs voor landgenoot?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Maastricht
| 0 reacties
Tweede in 2012 en 2014, maar is het dit jaar wel prijs voor landgenoot?

Jelle Vanendert eindigde in 2012 en 2014 tweede in de Amstel Gold Race. Als de logica gerespecteerd wordt, eindigt de Limburger dit jaar dus opnieuw tweede. Maar Vanendert wil graag toch eens op het hoogste schavotje eindigen in 'zijn' koers.

"Ik hoop dat ik er eens kan winnen, ja", opent Jelle Vanendert de persconferentie in Maastricht. "Ik heb wel vertrouwen en ik denk ook dat ik dat mag en moet hebben. Of deze koers me op het lijf geschreven is? De Cauberg ligt me en het parcours ken ik ook."

"Bovendien heb ik de laatste jaren heel veel ervaring opgedaan in de Gold Race", gaat Vanendert verder. De aankomst ligt sinds enkele jaren niet meer op de Cauberg zelf, maar bijna twee kilometer verder. "De aankomst maakt me eigenlijk niet uit. Het is eerder die lus ervoor die heel nadelig is."

"In die lus worden de sterke renners benadeeld omdat er heel veel renners terug kunnen komen. En zo zullen de beteren mogelijk met lege handen achterblijven", zegt de renner. "Mijn tactiek? Ik zal moeten wachten zondag. En anders zal het in een heel grote groep moeten gebeuren. Maar dan moet elke ploeg iemand mee hebben. Gemakkelijk wordt dat niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties