Wellens blikt vooruit: "Ik hoop op een harde koers"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Maastricht
| 0 reacties
Wellens blikt vooruit: "Ik hoop op een harde koers"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tim Wellens gaat zondag in de Amstel Gold Race op zoek naar een goed resultaat. De jonge renner van Lotto-Soudal was dit jaar al goed voor ritwinst in Parijs-Nice en reed een meer dan behoorlijke Ronde van het Baskenland.

Lotto-Soudal zal zondag op drie speerpunten rekenen. Jelle Vanendert en Tony Gallopin zijn er twee, maar ook Tim Wellens wil zondag knallen. "Vorig jaar had ik in het voorjaar een heel goed gevoel, tot we aan de Amstel Gold Race kwamen", zegt Wellens. "Dan begonnen de benen zwaar te voelen."

Dit jaar heeft Wellens zijn voorbereiding anders ingedeeld. Hij hoopt daar de vruchten van te plukken. "Voor mij zou het goed zijn als zondag niet iedereen afwacht en er wat sneller gekoerst wordt", gaat de 24-jarige renner verder. "Ik hoop op een harde koers van in het begin."

Luik

"Maar de Amstel Gold Race is ook een kwestie van concentratie", weet Wellens. "Dat is een absolute vereiste, net als een goede positie." Toch maar liever Luik-Bastenaken-Luik dan? "Luik is de lastigste en de mooiste koers. De Waalse Pijl is dat ook, maar sommige concurrenten laten die links liggen", besluit de Truienaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties