Wie overwint de Ardense klassiekers? Wij geven u 10 topfavorieten

Maarten Pottie
| 0 reacties
Wie overwint de Ardense klassiekers? Wij geven u 10 topfavorieten

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De kasseiklassiekers zitten erop. Dus maken Tom Boonen, Fabian Cancellara en Peter Sagan plaats voor de specialisten in de Ardennen. De Brabantse Pijl is de overgang naar het volgende belangrijke drieluik: Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Wie zijn de favorieten?

Philippe Gilbert

Gilbert blijft onze vaderlandse hoop voor de Ardense klassiekers. In zijn boerenjaar 2011 won hij het volledige drieluik. in 2010 en 2014 enkel de Amstel Gold Race. Ondanks zijn gebroken wijsvinger blijft de 33-jarige ambitieus, hij wil een overwinning pakken. Dat kunt u hier nog eens lezen. Onze landgenoot wil ook beter doen dan vorig jaar, toen was een tiende plaats in de AGR zijn hoogste eindnotering.

Alejandro Valverde

De 35-jarige Spanjaard zal niet starten in Nederland, maar wel in de twee Belgische klassiekers. Daar rijdt hij altijd op zijn hoogste niveau, hij won ze allebei al drie keer. In 2015 was hij de ster van de Ardennen met zijn Belgische dubbelslag. Een zet die hij dit jaar sowieso wil herhalen.

Michael Kwiatkovski

Hij is nog altijd maar 25 jaar, maar toch won de Pool van Team Sky de Amstel Gold Race al eens, vorig jaar. Dit jaar won hij de E3 in Harelbeke al en was aanwezig in de kasseiklassiekers. Nu wil de ex-wereldkampioen pieken in de Ardense klassiekers.

Daniel Martin

De Ier moet het doen voor Etixx Quick-Step. Hij won Luik-Bastenaken-Luik al eens in 2013, maar vorig jaar finishte hij enkel in de Amstel Gold Race. De 29-jarige renner wil zich dus bewijzen tegenover zijn nieuw team als dé man voor de Ardennen.

Julian Alaphilippe

Maar net als in de kasseiklassiekers ligt de hoop van Lefevere niet bij een man. Martin krijgt gezelschap van dit Franse talent, nog maar 23 jaar. Vorig jaar verbaasde hij vriend en vijand door tweede te eindigen in zowel de Waalse Pijl als Luik-Bastenaken-Luik, telkens achter de onvermijdelijke Valverde.

Romain Bardet

Nog een Fransman die het goed wil doen tijdens het Ardense drieluik. Hij rijdt al heel zijn carrière voor AG2R, maar kon nog geen klassieker winnen. Vorig jaar werd hij zesde in LBL, het jaar ervoor tiende. Als de trend zich doorzet, zit er dit jaar minstens een podiumplaats in.

Michael Matthews

De Australiër is samen met Simon Gerrans de hoop van Orica GreenEDGE, hij deed het al behoorlijk in de Brabantse Pijl met een vijfde plaats. In het drieluik moest hij tot nu toe stellen met ereplaatsen, maar op een goede dag moet het voor Matthews mogelijk te zijn om de overwinning te grijpen.

Simon Gerrans

De tweede Australiër van Orica die zich wel bewijzen in de Ardennen. Hij won LBL al in 2014, maar vorig jaar liep het een pak minder. Hij eindigde niet in Luik en amper 70ste in de Amstel. Dit jaar moet hij samen met Matthews voor een Australische zege gaan.

Joaquim Rodriguez

Geen Ardense klassiekers zonder deze Spanjaard. Hij is ook al 36 jaar en staat er elk seizoen weer. Tot nu toe kon hij het enkel afmaken in de Waalse Pijl van 2012, maar ook in 2016 zal het peleton kijken naar waar de man van Katusha zit.

Rui Costa

De Portugees van Lampre bewees vorig jaar al dat de Ardense klassiekers hem liggen. Hij werd vierde in zowel de Amstel Gold Race als Luik-Bastenaken-Luik. Ook dit jaar loopt het goed, met een tiende plaats in Parijs-Nice en een vijfde in de Ronde van Oman. De 29-jarige wil dat nu graag bekronen met een zege.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties