Gasparotto: "Deze zege is voor Antoine zijn vrouw"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Gasparotto: "Deze zege is voor Antoine zijn vrouw"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Enrico Gasparotto heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Amstel Gold Race gewonnen. De Italiaan wees meteen na zijn zege naar de hemel. Een emotioneel moment, want Gasparotto won voor zijn overleden ploegmaat Antoine Demoitié.

"Gisteren was Antoine’s vrouw bij ons in het hotel en dat was een hard moment voor het hele team", doet Gasparotto zijn verhaal na de zege. "Zeker ook voor Hilaire (Van der Schueren). We moesten ons vandaag voor de volle 110 procent geven."

"Ik wil iedereen er aan herinneren dat dit een procontinentaal team is. Ik vroeg deze ochtend aan mijn teammaats om wat extra werk te leveren", zegt de Italiaan. "Wanty-Groupe Gobert is een echte familie en deze zege is voor de vrouw van Antoine. Zij maakt deel uit van deze familie", aldus een emotionele Gasparotto.

Het is de tweede keer dat de 34-jarige renner de Gold Race wint. "Mijn laatste overwinning was de Amstel in 2012", geeft Gasparotto toe. "Ik heb het moeilijk gehad de laatste jaren, maar dankzij mijn vrouw en familie ben ik door deze moeilijke periode gekomen. Op mijn leeftijd besef je dat zo'n overwinning speciaal is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties