22-jarige landgenoot verrassend 9e in Gold Race: "Lat zeker niet te hoog leggen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
22-jarige landgenoot verrassend 9e in Gold Race: "Lat zeker niet te hoog leggen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Loïc Vliegen was in de Amstel Gold Race de beste landgenoot met een knappe negende plaats. En dat terwijl de BMC-renner nog maar 22 jaar oud is. Een nieuwe Gilbert in wording?

"Die negende plaats is mooi in mijn allereerste Amstel", zegt Vliegen. "Ik had het de eerste uren van de koers moeilijk, maar naarmate de wedstrijd vorderde, ging het beter. Na die regenbui zat ik te bibberen van de kou, maar gelukkig kreeg ik het richting finale opnieuw wat warmer."

"We waren met drie renners vertegenwoordigd in de kopgroep: Samuel Sanchez, Dylan Teuns en ikzelf. We mochten ieder onze eigen kans gaan", zegt de BMC-renner bij HLN. "Ik heb mijn spurt iets te snel ingezet met die wind op kop, maar al bij al ben ik tevreden."

Vliegen lijkt met met zijn jonge leeftijd een nieuwe Gilbert te worden. "Deze finale ligt me, dus ik zal er zeker een doel van maken de komende jaren", zegt de 22-jarige renner. "Maar nu zeggen dat ik ooit win? Dat is veel te vroeg. Mijn vertrouwen zit wel goed, maar ik wil de lat zeker niet te hoog leggen. Anders zou ik mezelf opzadelen met een immense druk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties