Sergeant na vreemde Amstel: "Ik ga liever knokkend ten onder"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Sergeant na vreemde Amstel: "Ik ga liever knokkend ten onder"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Marc Sergeant zag zondag zijn poulain Tim Wellens een ultieme poging wagen op zo'n 8 kilometer van de streep. Die poging strandde echter op de laatste beklimming van de Cauberg. Toch is de teammanager van Lotto-Soudal niet ontevreden.

"Ik ben tevreden over mijn renners", zegt Sergeant. "Ons plan was duidelijk: de koers hard maken en ze snel openbreken. Dat eerste lukte heel goed, het tempo lag van bij de start heel hoog, maar wegrijden was moeilijk. Tim heeft het ideale moment gekozen. Als hij een mannetje of twee had meegekregen, had hij meer kans gehad."

Initiatief

"Ik vind dat hij het nog ver heeft uitgezongen", aldus de teammanager strijdvaardig in HLN. "Ik ga liever knokkend ten onder dan bang in de groep te blijven zitten zoals de rest. Wat een bizarre koers was dit, zeg. Waarom probeerden niet meer ploegen initiatief te nemen?"

"Wij hebben Tosh Van der Sande vooruit gestuurd en het geprobeerd met Tim. Verder heb ik niet veel gezien. Ik denk dat ik vrijdag op onze persconferentie nochtans een duidelijk signaal had gegeven om de koers hard te maken. Qua resultaat hebben wij ook niks, maar ik ben tevreden over hoe we gereden hebben", besluit Sergeant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties