Deze renners moeten morgen schitteren op de Muur van Hoei

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Deze renners moeten morgen schitteren op de Muur van Hoei

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

We naderen het einde van het voorjaar, maar eerst moeten de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik nog afgewerkt worden. Te beginnen met de Waalse Pijl op woensdag. Onze redactie somde de favorieten voor u op.

Als je de Waalse Pijl de voorbije twee jaar op je palmares hebt gezet, dan ben je een grote favoriet voor een derde zege op rij. We hebben het natuurlijk over Alejandro Valverde. De Spanjaard was op de Muur van Hoei de sterkste renner in 2014 en 2015. Het is enkel afwachten of zijn gewijzigde voorbereiding het gewenste effect zal geven. Bovendien heeft Movistar met Daniel Moreno nog een ex-winnaar rondlopen.

De troeven bij Etixx-Quick Step

Bij Etixx-Quick Step kunnen ze ook enkele sterke troeven uitspelen. Met Julian Alaphilippe is er de nummer twee van vorig jaar, terwijl ook Daniel Martin aan de start staat in Marche-en-Famenne. De Ier heeft dit seizoen al bewezen dat hij duidelijk in goede doen is.

Alaphilippe sukkelde met de gezondheid, maar liet in de Brabantse Pijl en de Amstel al zien dat hij meer dan oké is. Met Petr Vakoc beschikken Lefevere en co over nog een optie, maar het is de vraag of de Muur van Hoei niet te steil is voor de sterke Tsjech. Wij vrezen van wel.

El Purito

En dan zijn we aangekomen bij Katusha. Bij de Russische ploeg is het vooral uitkijken naar Joaquim Rodriguez, winnaar in 2012. Kan de bijna 37-jarige Spanjaard verrassen? Bij Orica-GreenEdge zal Michael Albasini worden uitgespeeld. In 2015 3e, in 2012 2e.. Lukt het deze keer wel voor de Zwitser?

Nee, ook de Belgen maken een kans. De vraag is echter of we een landgenoot in de rangen hebben, die in een select groepje van renners het verschil kan maken op de Muur. 'Anticiperen' lijkt alweer het codewoord te worden, net zoals in de kasseiklassiekers van dit jaar. Tim Wellens, Jelle Vanendert, Jurgen Van den Broeck, Jan Bakelants.. Noem ze maar op, maar een open koers zal in hun voordeel spelen.

Colombiaanse berggeit

Bij Team Sky lijken ze deze keer volop de kaart van Sergio Henao te trekken. Het steile slot in Hoei behoort zeker tot de mogelijkheden van de Colombiaan. Schrijf hem maar op, net als Wilco Kelderman, die vorig jaar net in de top tien eindigde. Net 25 geworden, maar de Nederlander van Lotto NL-Jumbo moet met een jaartje meer ervaring zeker beter kunnen doen.

En nee, we zijn de top twee van de Amstel niet vergeten, maar de Muur van Hoei lijkt dat tikkeltje te steil voor Enrico Gasparotto en Valgren Andersen. De Italiaanse winnaar van de Gold Race heeft er trouwens nog nooit een benoemenswaardig resultaat gereden. Hen rekenen we dus niet bij de favorieten.

Wie wint er de Waalse Pijl 2016?

0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties