"Wellens kan op korte termijn de Waalse Pijl en Luik winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
"Wellens kan op korte termijn de Waalse Pijl en Luik winnen"
Foto: © photonews

Tim Wellens was dit seizoen al de beste in een etappe in Parijs-Nice, maar was ook afgelopen zondag ijzersterk in de Amstel Gold Race. Volgens Rik Verbrugghe en Mario Aerts, beiden ex-winnaars van de Waalse Pijl, kan hij die koers en Luik naar zijn hand zetten met zijn aanvallend koersgedrag.

"Tim Wellens is de man die op korte termijn de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik kan winnen", zegt Mario Aerts in Het Laatste Nieuws. "Maar dan moet alles natuurlijk wel eens in zijn plooi vallen. Hij is zo sterk dat niemand kan en wil volgen. En dat is jammer."

WorldTour-punten

"Tim durft tenminste aanvallen", zegt ook Rik Verbrugghe. "Met die mentaliteit zal het vroeg of laat wel eens raak zijn. Het probleem in het peloton zijn echter de WorldTour-punten. De renners koersen te berekend en willen in de top tien eindigen in plaats van elfde of twaalfde worden."

"Met een plek buiten de top tien koop je niks. In de top tien scoren ze wel punten en zo verhogen ze hun marktwaarde", zegt Verbrugghe. "Er wordt te lang gewacht om aanvallend te koersen, maar Tim trekt zich daar geen fluit van aan. Het enige wat hij wil is winnen. Er moesten er meer zijn zoals hij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties